ninniesodergren.se | Sluta förlöjliga barn i tv.
689
post-template-default,single,single-post,postid-689,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

18 Dec Sluta förlöjliga barn i tv.

Något som jag stör mig så enormt mycket på är när barn och ungdomar är inbjudna till tv-program pga någon speciell anledning och sedan när det är deras tur att prata så sitter vuxna runt omkring och ler hånfullt. Tv4 är experter inom det området! Flera gånger så har jag suttit hemma i soffan och blivit vansinnig över att vuxna förlöjligar barnen som bjudits in till programmen och intervjuerna. Det var inte längesen som det handlade om någon teater på Tv4 nyhetsmorgon och jag låg hemma och slökollade en lördagsmorgon. Tre vuxna står runt ett bord och i mitten så står en 10 årig kille som även han är engagerad i den här teatern på något sätt. De vuxna pratar och det visas bilder osv för oss tv-tittare. Sen ställer programledarna frågor till den lilla killen och han svarar väldigt artigt på alla frågor som ställs. Samtidigt som han pratar så ler de vuxna åt varann och skrattar lite diskret (tror dom) åt pojkens svar. (Han är väldigt lillgammal). MEN nu undrar jag. Tror inte ni att han märker detta? Visst! De vuxna kanske skrattade lite för att svaren var så gulliga men det är nog inte riktigt så han tänker när han märker att ett gäng människor står och hånskrattar åt honom. Detta är bara ett exempel av många och jag blir tokig på sånt här! Sluta förlöjliga våra barn och ungdomar i tv för det är precis det som görs i såna här sammanhang. Tänk om en vuxen skulle svara på en fråga och resten i rummet skulle börja småle och skratta lite tyst varje gång personen sa något. Är inte det samma sak?! Inte okej!

 

 

No Comments

Post A Comment