ninniesodergren.se | Nu säger Vogue stopp!
19829
post-template-default,single,single-post,postid-19829,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

06 maj Nu säger Vogue stopp!

Emmanuellt Alt, chefredaktör för Vogue Paris har tillsammans med resten av världens  Vogue redaktörer gått ut med att de från och med den 4/5 2012 bara ska använda sig av friska modeller som inte är för smala och som är över 16 års ålder i sina magasin. De vill genom detta vända på den sjuka kroppsbilden som har skapats. ”Vi vill jobba med modeller som enligt oss är friska och som inte har, eller ser ut att ha, olika ätstörningar, som kan hjälpa oss promota en friskare syn på kvinnokroppen” berättar Vogues redaktörer. De kommer också att kräva Id handlingar på modellerna som skickas från modellagenturerna och även uppmuntra bättre arbetsförutsättningar backstage som inte är lika stressiga där flera timmar jobb utan mat förekommer ofta.

Bild från Italienska Vogue, februari 2012

No Comments

Post A Comment