ninniesodergren.se | Föna eller inte föna flufflampan?
11499
post-template-default,single,single-post,postid-11499,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

13 feb Föna eller inte föna flufflampan?

– Vill du följa med mig och hämta ett paket?

Frågade jag Lina idag.

Javisst sa hon, på sitt vanliga positiva sätt och vi bestämde oss för att ses stax innan Signe skulle hämtas på förskolan, för att liksom slå två flugor i en smäll, så att säga. Jag insåg ganska så snart vi lagt på luren att jag inte hade bara ett paket att hämta, på ett ställe. Utan två, på två olika ställen. Jag ringde upp igen och fick ett fniss och ett tyyyypiskt dig, till svar. Men självklart så ville hon följa med på cityvandring och hämta paket med fluffiga lampor och vackra kuddfodral i.

Vi hämtade det ena paketet först, hämtade en Signe, gick hem med det paketet och gick sedan alla tre för att hämta nästa. Signe som i princip går powerwalks numera (förutom när hon måste stanna och hoppa i en vattenpöl) traskade på rätt så bra och promenaden gick smidigt och vi var lagom hemma igen för att hinna fika lite.

-Jaaaaaaaaao! Fiiiiikaaaaaooo,

skrek hon när jag lade upp förslaget och gjorde en liten dans.

IMG_5885 copyIMG_5886 copy

Efter fikat så letades det glödlampor till nya fluff-lampan, placerades ännu mer saker i hyllan och diskuterades ifall vi skulle köra med hårfönen på lampan direkt eller låta den hänga ut sig själv? Det stod nämligen så i beskrivningen som följde med. Att man kunde skynda på processen, med att få lampan att hänga ut sina fjädrar mer, ifall man blåste försiktigt på den med en hårfön. Vi bestämde oss för att låta den hänga ut sig själv.

Min hårfön är ungefär tio år gammal och har en tendens till att blixtra till lite emellanåt. Det hade nog inte varit så bra ifall fjädrarna fattade eld och det blev en sjuhelsikes glödande lampa i stället för en mjuk flufflampa av finaste ankfjädrar. Så, Ne! Vi låter den ha sin process i stället. Väckla ut sina fjädrar i sitt eget tempo.

Bara det inte går allt för långsamt,

för då kanske jag helt enkelt måste plocka fram den blixtrande fönen, ändå.

IMG_5894 copy

Så nu hänger den där i taket och liksom väcklar ut sig. Lite som förra årets julgran. Men man ser redan att den är hur fluffig och puffig som helst och att den kommer att trivas där inne. Den gifter sig bra med allt därinne redan, fast den inte ens har fluffat ut sig helt och hållet ännu.

IMG_5880 copy

Och Signes hylla.

Där förvarar hon alla sina saker och kan stå länge länge för att organisera och organisera om.

Älskade älskade hjärta.

I morgon är det fredag. Den bästa dagen på hela veckan.

Den, ser vi fram emot.

2 Comments
 • Sandra
  Posted at 20:18h, 13 februari Svara

  Haha flufflampa 😛 lät intressant

  • Ninnie Södergren
   Posted at 21:36h, 13 februari Svara

   Det är det minsann också! 🙂

Post A Comment