ninniesodergren.se | Sponsrad video: Det är vårt ansvar!
16016
post-template-default,single,single-post,postid-16016,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

08 Dec Sponsrad video: Det är vårt ansvar!

Julafton närmar sig med stormsteg.

Och som ni redan vet, så älskar jag den här tiden på året. Jag känner liksom en fluffig värme inom mig, när det vankas jul. Och barndomsminnen kommer fram. Det är mycket nostalgi. Och nu när jag själv har barn, så är ju julen ännu mer mysig. Dessutom så är det en tid, då familjerna samlas, omkring samma bord. Något som betyder oerhört mycket för mig. Och trots mina 29 år, så kan det fortfarande pirra i magen sådär, precis dagarna innan julafton.

Men.

Det finns faktiskt dem, som känner av ett helt annat pirr i magen, än det som jag beskriver. Ett pirr som inte är kopplat till något annat, än oro och fruktan. Jag pratar om de barn, som bär ett oros och fruktan-pirr i magen dagarna före julafton, i stället för att känna glädje och förväntan.

Det är vårt ansvar, vi vuxna och vi föräldrar; att se till så att inget barn drabbas av det oros-pirret.

Vårt ansvar!

Systembolaget finns till av en enda anledning: Den svenska alkoholkonsumtionen skulle vara betydligt högre om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer. Det skulle betyda fler dödsfall, fler misshandelsfall och fler sjukdagar. Och att fler barn skulle tvingas växa upp med en mamma eller pappa som dricker för mycket.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Systembolaget.

No Comments

Post A Comment